Stadsjutten in Blijdorp

Stadsjutter Caroline

Er spoelt van alles aan in de stad. En dat is mooi voor een stadsjutter! Stadsjutters verzamelen afval van de straat en verhalen die daaraan vastzitten. 

Stadsjutter Caroline vertelt meer over de filosofie van het stadsjutten en over de wijk Blijdorp tijdens haar zoektochten in de wijk. Van de meest bijzondere vondsten richt ze een museum in bij Stadskwekerij De Kas. 

“Stadsjutten is geweldig om te doen”, zegt stadsjutter Caroline. “Je maakt je eigen stad er mooier en schoner mee. Het afval dat je op straat vindt, heeft waarde. Je kunt er bijvoorbeeld energie mee opwekken. Bovendien vind je op straat ook allerlei verhalen die je weer kunnen inspireren. Je gebruikt al je zintuigen als je op deze manier door je wijk loopt en opraapt wat er op je pad komt. Door zo te jutten word je even helemaal ZEN”

Zin om samen met stadsjutter Caroline aan de slag te gaan? Dat kan! Iedere vrijdagmiddag vanaf 26 maart om 15 uur vanuit Stadskwekerij De Kas Van Beuningenstraat 22.
Er wordt verzameld bij het hek en het jutten gebeurt in groepjes van twee. Stevige schoenen wordt zeker aangeraden. Voor jutters-materialen wordt gezorgd en na afloop is er koffie/thee.