Opzoomeren en Corona

Opzoomer Mee stelt Lief & Leedpakketjes ter beschikking voor Rotterdammers die juist nu in hun straat het burengevoel willen versterken en aandacht willen geven aan kwetsbare buren zoals ouderen, zieken en alleenstaanden. Het pakketje kan aangevraagd worden via opzoomermee.nl/pakketje. Appen naar 06 16 655 111 kan ook. Vermeld dan naam, adres, emailadres en Lief & Leedpakket.

Inhoud Lief & Leedpakketje

  • Brief van Opzoomer Mee over het doel van het pakketje
  • Kaartjes om bij ouderen, zieken en anderen in de brievenbus te doen. Zo weten ze dat de buren klaar staan om zo nodig hulp te bieden
  • Deurstickers om in de straat kenbaar te maken bij wie je kunt aankloppen
  • Een aanmeld bon voor een Lief & Leedpotje van 150 euro voor je straat om kleine attenties voor bewoners te betalen: een bloemetje, een ansichtkaart o.i.d.
  • Een voorbeeldposter hoe je op eenvoudige en leuke wijze je straat kunt volhangen met posters om elkaar te groeten, liefs toe te wensen, enzovoorts
  • Tips en voorbeelden wat je nog meer kunt doen om juist nu het burengevoel te versterken. Zo wordt bloemenzaad meegeleverd om makkelijk werk te maken van één van de tips: zaai nu bloemenzaad in je straat…dan heb je straks een straat vol kleur als teken van hoop en vertrouwen.

Het Lief & Leedpakketje bouwt voort op de al veel langer lopende Lief & Leedactie waar 700 straten aan meedoen. Met deze actie geeft Opzoomer Mee voor de komende periode een bijzondere en actuele invulling aan de Opzoomercampagne 2020.