Maak kennis met de nieuwe wijkagent!

Manoe Khatib

Nadat Menno Tibout met pensioen ging is Manoe Khatib (53) wijkagent geworden van Blijdorp-Noord. Samen met Henriëtte van Wengerden, de wijkagent van Blijdorp-Zuid, houdt Manoe Blijdorp goed in de gaten.

Vanwege de vakantietijd is het even puzzelen hoe Blijdorpnieuws de wijkagenten kan bereiken. Henriette van Wengerden is nog op vakantie, maar gelukkig is daar het telefoontje van Manoe.  Op de vraag waarom hij Blijdorp koos vertelt hij: “Ik was toe aan verandering en in Blijdorp kwam een plek vrij. Ik ben 30 jaar agent en al 19 jaar wijkagent, waarvan de laatste 4 jaar in Bergpolder. Blijdorp is verdeeld in 2 delen (de grens ligt bij de Stadhoudersweg), Blijdorp-Noord is een mooie plek.”

Moeten we denken aan ‘Flikken Rotterdam’ of is wijkagent zijn minder spannend? 
“Haha, nee, het is geen Flikken Rotterdam, maar het is evengoed soms toch spannend. Als wijkagent bestaat je baan uit verschillende onderdelen: Als er een melding komt gaan we erop af, bijvoorbeeld bij geluidsoverlast, parkeerproblematiek of een burenruzie, waar we buurtbemiddeling kunnen inschakelen. We geven voorlichting, advies over veiligheid en overleggen met de gemeentelijke instanties en instellingen. Elke morgen kijk ik op het bureau naar meldingen uit de wijk. Als ik zie dat er op dezelfde plek steeds meer fietsen worden gestolen kan ik bijvoorbeeld een lokfiets of lokscooter laten plaatsen. Soms geven we ook voorlichting op scholen of aan ouderen over babbeltrucs, het ligt eraan of daar tijd voor is. Doordat ons werk uit zoveel verschillende aspecten bestaat is het gelukkig nooit saai.” 

Hoe kunnen de bewoners uit Blijdorp jullie bereiken?
“We zijn bereikbaar via het landelijke nummer 0900-8844 of via internet (politie.nl). Daar doe je de melding en die wordt naar ons doorgezet. Soms bellen winkeliers die overvallen zijn de wijkagent, maar dat is de bedoeling niet. In noodsituaties bel je altijd 112. Wij lopen, fietsen of rijden op de scooter, motor of auto door de wijk, soms in burger. Henriette en ik werken 36 en 38 uur, 5 dagen per week zijn we als wijkagenten van Blijdorp actief, twee dagen zijn we er niet. Ons bureau zit op de Boezembocht nummer 23, daar kun je ons, liefst na een afspraak, bezoeken. Je kunt daar ook (eveneens op afspraak) aangifte doen. We hebben regelmatig contact met de wijkmanager en de wijkregisseur, zodat we op de hoogte zijn van problematiek die via hen binnenkomt. Blijdorp is op zich een rustige wijk, er zijn wijken in Rotterdam waar het er pittiger aan toe gaat. Bovendien is er een bus waarmee we de wijk intrekken, Henriette kan je daar zeker meer over vertellen”.

De instagrampagina van Henriette van Wengerden: wijkagent.blijdorp. Daarop kun je zien wanneer de wijkbus in Blijdorp staat, meestal bij het metrostation. In een volgend nummer van Blijdorpnieuws besteden we aandacht aan deze wijkbus.

Manoe Khatib kun je ook bereiken via Twitter: M.R.Khatib. Daar las Blijdorpnieuws bijvoorbeeld dat lachgas verboden is in Rotterdam en dat je daar een boete van 100 euro voor kunt krijgen. Houd dus ook de socials goed in de gaten! 

Waar we benieuwd naar zijn is of u het prettig zou vinden als de bus op een vaste tijd in de wijk zou staan. Laat een reactie achter op info@blijdorpnieuws.nl