Kinderpagina

Ijsblokjes met fruit en bloemen / foto Landidee

Ja…Zelf ijsjes maken!
Wat is er lekkerder dan op een warme zomerdag een ijsje eten? En hoe leuk is het als je ze eerst zelf maakt!

  • vormpjes en stokjes
  • ongeveer 250 – 300 g (volle of Griekse) yoghurt of sap
  • ongeveer 250 – 300 g bosbessen
  • eventueel 2 el (poeder)suiker, of maak de ijsjes zoet met gepureerde banaan.

    Meng de yoghurt en de bosbessen door. Houd de bosbessen heel of pureer alles of een deel tot een massa. Giet het mengsel in de vormpjes, steek er stokjes in en zet ze minimaal 4 uur in de diepvries. Wil je laagjes? Schenk dan eerst de yoghurt in de vormpjes en daarna het mengsel met bosbessen.

Of ijsklontjes! Zien deze er niet enig uit? Kies voor wat frambozen of eetbare bloemen in een ijsblokjesvorm. Giet er water overheen en zet ze een nacht in de diepvries.
*Credits foto’s: Landidee.nl

Schelpenmobiel:
Als je op vakantie gaat naar zee dan vind je vast een heleboel mooie schelpen. Superleuk om daar iets moois mee te maken zodat je na thuiskomst nog een mooie herinnering hebt! Wat denk je van deze mooie schelpenmobiel?
*credits foto: pinterest

Stoepkrijt parcours:
In je tuin of lekker buiten op de stoep een cool parcours maken met stoepkrijt is superleuk om te doen. En daarna lekker samen met vriendjes en vriendinnetjes spelen. Je kunt van alles verzinnen denk bijvoorbeeld aan van de ene dierenpoot naar de andere dierenpoot hupsen, rondjes draaien, springen, hinkelend van stoepkrijt rondje naar stoepkrijt rondje en een evenwichtsbalk van stoepkrijt waar je niet vanaf mag stappen. 
*Credits foto: ladylemonade.nl

Nachtje kamperen in de tuin:
Echte stoere kinderen mogen misschien wel een nachtje kamperen in de eigen achtertuin! Zet de tent op samen met je vader en je moeder, broer en zus. Natuurlijk heb je ook een bed nodig, dus pomp het luchtbed op en zorg voor een lekkere slaapzak, want het kan ’s nachts best koud zijn. En donker, dus een zaklamp is ook heel handig. Dan kan je zien wie of wat er geluid maakt. De poes van de buren die ook in de tent wil slapen. Of misschien het tuinhekje dat staat te klapperen 

Vind je het toch een beetje te spannend, vraag dan of je papa of mama ook in de tent willen slapen.
Heb je geen achtertuin, zet de tent dan een dagje op in het park. Je kunt er heerlijk in spelen.