Blijdorpnieuws redactielid Loor is 26 jaar en woont sinds januari in Blijdorp met haar vriend. In het dagelijks leven is ze portretfotografe en sinds dit jaar maakt ze deze fotocolumn voor de digitale editie van Blijdorpnieuws.
Je buren. Ken jij ze?
Om heel eerlijk te zijn ken ik mijn buren amper, maar dat wil ik verandering in brengen. Met deze zwart-wit serie en column stap ik met mijn camera de deur uit om kennis te maken met de buren in Blijdorp!
Jan en Lisette.
In ons dagelijks leven zijn wij gepensioneerd. We hebben veel hobby’s, zoals klussen, beeldhouwen en het restaureren van oude meubels. Zomers brengen wij 2 maanden door op het Franse platteland.
In 2001 zijn wij in Blijdorp komen wonen. Na 25 jaar in Ridderkerk te hebben gewoond, gingen onze kinderen de deur uit. Wij wilden weer terug naar Rotterdam.
Blijdorp moest het worden. Blijdorp doet zijn naam eer aan als “dorp”!
Het voelt aan als een dorp, omdat iedere voorbijganger wel een praatje maakt als wij de geveltuin onderhouden. Ook drinkt de glazenwasser weleens een kopje koffie mee. De meeste mensen groeten elkaar. Met sommige buren hebben we goed contact, met anderen blijft het bij groeten of helemaal niks. Ook goed!
Veel huizen zijn opgekocht door investeerders en worden verhuurd aan studenten. Dat is wel eens moeilijk, zeker door de vele wisselingen van de bewoners. Er is veel veranderd in het contact met de buren; vroeger kende je de bewoners van het trappenhuis goed, en nu wat minder.
Aanraders in Blijdorp, vinden wij, de kleine zelfstandige winkels en het prachtige Vroesenpark met de gezellige uitspanning om een kopje koffie te drinken of iets anders te nuttigen.
Saamhorigheid onder de bewoners laat soms wel wat te wensen over. De vuilcontainers worden overvol gepropt of het vuil wordt er gewoon naast gezet. Ook worden er fietsen gestapeld tegen enkele van de mooie bomen, waarvan de Stadhoudersweg er al niet zoveel van heeft.
Kortom dat is wel een punt van verbetering.