De GedichtenSalon: een poëzie podium in het hart van de Provenierswijk.

Houd je van poëzie? Schrijf je zelf wel eens gedichten? Theater ’t Kapelletje in de Provenierswijk, biedt een professioneel podium aan amateur-kunstenaars. Op 26 september begint het derde seizoen van de GedichtenSalon. 

De formule van de GedichtenSalon is eenvoudig: voor de pauze dragen de dichters voor uit eigen werk. Het programma na de pauze staat in het teken van een thema. De deelnemende dichters schrijven een nieuw gedicht dat aansluit bij dat thema en gaan daarover met elkaar en met moderator Liliane Waanders in gesprek.

Het thema voor de eerste editie is Op de schouders van. De deelnemende dichters hebben een favoriet gedicht gekozen en reageren daarop. Die reactie kan een bewerking zijn, een vervolg, een weerwoord, een …

Oproep
Voor het seizoen 2021-2022 staan maar liefst zes afleveringen van de GedichtenSalon gepland. Dat betekent dat in totaal 36 beginnende dichters, dichters die het schrijven van poëzie serieus nemen, maar nog weinig ervaring hebben met het voordragen van hun werk voor publiek, de kans krijgen om op te treden.

Voor de afleveringen 2 tot en met 6 zijn de organisatoren van de GedichtenSalon nog op zoek naar deelnemers die op willen treden. Het gaat om de programma’s met uiteenlopende thema’s. Het complete seizoen, met uitleg van de thema’s, is digitaal beschikbaar. Wie meer informatie wil over de programma’s kan contact opnemen met programmamaker/moderator Liliane Waanders: liliane.waanders@worldmail.nl 

Voor meer informatie: https://theaterkapelletje.nl