Blijdorp verdient een eigen speciaalbiertje: ‘De Blijdorper’

Op een late zomeravond vorig jaar september kwamen Tom Savalle en zijn vier huisgenoten op het idee om zelf een speciaalbier te brouwen. “We drinken allemaal graag speciaalbier en dachten waarom maken we er niet zelf eentje?” vertelt Tom. Dezelfde avond nog sturen de huisgenoten hun ideeën in een aantal e-mails naar Rotterdamse brouwerijen. En een jaar later hebben ze hun eigen gebrouwen bier in handen. 

“We doen het voor het plezier en het draait bij ons niet om geld,” zegt Tom. “Dat geldt voor ons allemaal.” Het doel was om een eigen biertje te produceren en een aantal maanden later werd dit doel tastbaar. “Na drie maanden kregen we reactie op onze mail van stadsbrouwerij de Pelgrim en besloten we met elkaar rond de tafel te gaan zitten.”  

Ze hebben een hele dag meegelopen bij brouwerij de Pelgrim en de fijne kneepjes van het vak gezien. Samen besloten ze dat het biertje fruitig en blond moest worden. Na het brouwproces van ongeveer zeven weken werden in de laatste week de verschillende hopsoorten toegevoegd. “Hierna zijn we begonnen met bottelen, dus het in flesjes doen van ons bier,” vertelt Tom. “Het is voor ons vooral een leuk leerproces met een heerlijk eindproduct.”  

De Blijdorper was een naam waar zij niet lang over hoefden na te denken, het past bij de hippe wijk Blijdorp. Ze werken aan de tweede lading speciaalbier, maar het biertje wordt al wel op verschillende plekken verkocht. Het is te vinden bij verschillende cafés, zoals Eetcafé Leuk, café Walenburger, Proeflokaal Faas en de Leeuw Delicatessen verkoopt het bier.  

Het volgende doel is dat het niet alleen in de wijk maar in heel Rotterdam een bekend biertje wordt. Tom: “Als we de wijk Blijdorp met ons speciaalbier op de kaart kunnen zetten dan zijn we heel tevreden.” 

En ik als Blijdorper vind dat dit een biertje is wat op de kaart gezet kan worden en wat Blijdorp op de kaart zet. Een zomers, kruidig en blond speciaalbiertje wat lekker wegdrinkt.