Avondopenstelling Zoomerterras op voorplein Diergaarde Blijdorp

Voorplein Rivierahal met flamingovolière.

Als de laatste dagjesmensen naar huis zijn openen, tijdens het Open Monumentenweekend op 9, 10 en 11 september, de sierlijke hekken van het monumentale voorplein aan de Van Aerssenlaan. Van 18.00 tot 22:00 is iedereen welkom op het Blijdorp ZOOmerterras. De feestelijk opening vindt plaats op vrijdagavond als de monumentale hekken officieel open worden gezet.

ZOOmerterras
Het monumentaal voorplein is dan gratis toegankelijk voor een avondlijk hapje en drankje met uitzicht op de flamingo’s. Op het ZOOmerterras worden extra tafels en stoelen neergezet en zijn er drank- en eettentjes waar kan worden afgehaald. Het centrale muziekprieel biedt live achtergrondmuziek, waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met het welzijn van de dieren die verblijven rondom het plein. Er wordt voor het grootste deel vegetarisch eten geserveerd en er wordt gewerkt met duurzame retourbekers. De openstelling blijft beperkt tot het monumentale voorplein, de overige routes om de Diergaarde in te gaan zijn afgesloten.

Op drie avonden in september, tijdens het Open Monumentenweekend, geven wij een stukje Diergaarde aan de Rotterdammer om te genieten van de prachtige omgeving op en rond het plein. We hebben het grootste rijksmonument van Rotterdam op onze gronden en daar willen we zoveel mogelijk mensen van laten genieten”, aldus directeur Diergaarde Blijdorp Erik Zevenbergen.

Op vrijdagavond 9 september is er om 20:00 een speciale erfgoededitie van de talkshow Rotterdam Late Night in de Riviérahal. Hiervoor kunnen tickets worden gekocht via: www.issr.nu/agenda/rln-84 . 

Overdag, tijdens reguliere openingstijden, zijn er op zaterdag en zondag verschillende rondleidingen waarmee het erfgoed van Blijdorp wordt bezocht, aanmelden via: openmonumentendag.nl/ of diergaardeblijdorp.nl/openmonumenten2022.

Rijksmonumentaal Blijdorp
Inmiddels zijn 16 van de 21 rijksmonumenten in Blijdorp nu gerestaureerd en herbestemd. 
De grootste opgave bestaat nu vooral uit de nog te restaureren Rivièrahal, Van Ravesteyn’s magnum opus. In juni van dit jaar werd bekend dat in het nieuwe coalitieakkoord van het stadsbestuur 18 miljoen wordt vrijgemaakt om hiermee een vliegende start te maken. De volledige restauratie van de hal, die uit drie delen bestaat waaronder de karakteristieke Victoriaserre, wordt op 42 miljoen geschat.