Gratis podiumworkshops voor ouderen

Ouderengroepen in Rotterdam kunnen een serie van acht gratis workshops aanvragen. Het plezier van samen theater maken, samen zingen, samen dansen en samen schrijven staat bij de lessen voorop. De groepen hoeven er niet voor te reizen, de podiumkunstenaars komen naar u toe.

De workshops zijn een initiatief van Podium Ouwe Rotten die op een eigen locatie ouderen de mogelijkheid willen geven om hun podiumtalenten te (her)ontdekken, verder te ontwikkelen en te laten zien aan anderen.

De acht workshops bestrijken alle creatieve disciplines, theater, dans, muziek en zingen en poezië en schrijven. De workshops zijn afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers en worden gegeven door vakdocenten die ruime ervaring hebben in het werken met ouderen. 

Het enthousiasme van de spelers is groot. Het effect van de workshops raakt vele vlakken, z blijkt uit een van de uitspraken van een deelnemer: “Toneelspelen is geheugentraining, je creativiteit ontwikkelen èn je leert nieuwe mensen kennen.” Een ander kwalificeert de workshop met: “Nu ik aan theater doe, voel ik me veel vrijer. Ook in mijn dagelijks leven.”

Als het enthousiasme van de deelnemers eenmaal is gewekt bestaat de mogelijkheid om vervolgworkshops, op de eigen locatie of in Huis van de Wijk De Banier te volgen. Ook kunnen ouderen meedoen aan presentaties. Data en het tijdstip worden altijd in overleg met de groepen vastgesteld.

Zit u niet bij een ouderengroep? Dan bent u van harte welkom bij de workshops in Huis van de Wijk De Banier (Banierstraat 1).

Voor meer informatie https://theaterwerkplaatsouwerotten.nl/podiumouwerotten

06 539 237 60 (vraag naar Willy).
Podium Ouwe Rotten is een initiatief van de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten, SOL Samen Ondernemend Leren en Kunst4All.