Agenda

Midzomernachtsdroom
De voorstelling Midzomernachtsdroom is geïnspireerd op het magische verhaal van William Shakespeare, waarin vier jonge mensen verliefd worden op de verkeerde persoon en elfen en een groep repeterende acteurs voor veel verwarring zorgen. De verwarring en de chaos worden in deze bewerking die zich afspeelt in het hier en nu in de grote stad, alleen maar groter. Iedereen wordt namelijk verliefd op iedereen in deze brutale muziektheatervoorstelling voor en door jongeren. 

Diverse speeldata tussen vrijdag 1 maart en zaterdag 30 maart
Hofpleintheater, Benthemplein 13 Rotterdam

Gezellige Luikse markt 
Op tweede Paasdag staat een gezellige Luikse markt gepland op de Statenweg. Op deze rommelmarkt ontdek je tal van kraampjes en grondplaatsen met leuke tweedehands spullen. Boeken, cd’s, kleding, speelgoed, decoratie, verzamelobjecten, vintage, antiek… voor iedereen is er iets te beleven!

Statenweg (tussen het metrostation en de Bijlwerffstraat)
Maandag 1 April (tweede Paasdag), van 10:00 tot 16:00 uur

Leven met Brel
Michael Abspoel, theatermaker en jarenlang bekend als de stem van het televisie- programma ‘Man bijt hond’, brengt een originele hommage aan de grote Belgische chansonnier Jacques Brel.

Ne Me Quitte Pas’, ‘Marieke’, ‘Amsterdam’, ‘Mijn Vlakke Land’ en vele andere Brel-hits zijn te horen in dit programma. Een mix van muziek en theater met persoonlijke, herkenbare verhalen.

Studio de Bakkerij, Bergweg 283 Rotterdam
Zondag 7 april, 14:30

Rotterdam van mijn vader
Rick Willems bezingt en beschrijft de typische vader-zoon relatie uit de jaren ‘70 en ‘80 in Rotterdam. Gevoed door de oorlogsdagboeken van zijn vader en opa en de journalistieke stukken van zijn vader, legt hij familiaire puzzelstukjes, inclusief de ziekte van zijn vader, op hun plek. Een inspirerende avond voor alle Rotterdammers die trots zijn op hun stad. De opbrengst van deze avond gaat naar Alzheimer Nederland.

Theater ‘t Kapelletje, Van der Sluysstraat 176 in Rotterdam
Vrijdag 19 en zaterdag 20 april, 20.00 uur

Voorjaarsconcert MCKRN
Het voorjaarsconcert van MultiCultiKoor Rotterdam Noord (MCKRN) vindt plaats in de Bergsingelkerk. ‘Het leven zingt rond’ met liedjes uit de hele wereld. Het thema is deze keer het leven zelf: van jeugd, naar volwassenheid en de oude dag. Het gastoptreden wordt verzorgd door een Rotterdams kinderkoor.

Bergsingelkerk, Bergsingel 150
Zaterdag 1 juni

Bij ons in de familie
Is het thema van de Boekenweek en van het enige echte Rotterdamse Boekenbal in Arminius. De eerste namen voor deze editie zijn Abdelkader Benali, naast schrijver tegenwoordig ook conservator van het museum voor migratie in de Fenixloods II op Katendrecht. Dichter des Vaderlands en performer Babs Gons en de geëngageerde, humorvolle en prikkelende Rotterdamse stadsdichter en schrijver Elfie Tromp. Voor de gehele line-up: www.arminus.nl

Debatpodium Arminius, Museumpark 3

Vrijdag 22 maart, 20:00 uur

Atelier op wielen
In maart staat het atelier van Sonja van Dolron weer op de Noorderhavenkade. Kinderen kunnen meedoen en zich aan de hand van fantastische opdrachten helemaal uitleven met de prachtige materialen uit Sonja’s bakfiets. Helaas is de bakfiets aan vervanging toe, wil je meehelpen, kijk op www.atelieropwielen.com . Sonja geeft ook elke dinsdagmorgen schilder- en tekenles aan volwassenen. 

Schilderen voor kinderen, elke dinsdagmiddag in maart van 14.00 tot 15.45 uur op de Noorderhavenkade, gratis.

Feestelijke workshop voor iedereen! 4 april, Noorderhavenkade, van 12.30 tot 17.00 uur, vrijwillige bijdrage.

Tekenen en schilderen voor volwassenen, elke dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur, Huiskamer Blijdorp, Statenweg 102-A, 3039 JK Rotterdam. Kosten 5 euro, mail als je mee wilt doen  sonjavandolron@gmail.com