Gozert in Jeugdtheater Hofplein

Gozert is een verhaal over de wilde avonturen van Ties en zijn vriend Gozert, die alleen Ties kan zien en horen. Zo gaan ze samen op trollenjacht, vechten ze als piraten, ontsnappen ze uit de gevangenis en gaan ze zelfs naar een fantastische danceclub. 

Hierdoor komt Ties vaak in de problemen en willen zijn ouders daarom dat Gozert verdwijnt, maar daar is Ties het niet mee eens. Gozert is een spannend en ontroerend verhaal over kinderen die anders zijn. Over onbegrip en eerlijk zijn. Met deze voorstelling is Jeugdtheater Hofplein verkozen om als eerste theater, het succesvolle verhaal Gozert te vertalen.

Pieter Koolwijk is een bekende Nederlandse kinderboekenschrijver, met verhalen die zich afspelen in onze dagelijkse wereld, vermengd met de fantasiewereld. Koolwijk heeft verschillende prijzen ontvangen voor zijn boeken, waaronder zijn eerste Gouden Griffel voor het boek Gozert. 

Elk jaar opent Jeugdtheater Hofplein het nieuwe theaterseizoen met een boekbewerking, waarvan de speelperiode precies valt in de Kinderboekenweek. Op deze manier draagt Hofplein bij aan de alfabetisering en geletterdheid van een grote groep Rotterdamse jeugd.

29 september tot en met 29 oktober 
Hofpleintheater, Benthemplein 13 Rotterdam